FAQ

Vi är ett flexibelt familjeföretag med stor kapacitet

FAQ

Hur fungerar skattereduktion?


Så fungerar skattereduktion, enkelt för dig som kund! Från och med 1 januari 2021 gäller nya regler för skattereduktion och ruttjänster.
Taket för rutavdraget höjs till 75 000 kronor per person och år, jämfört med dagens 50 000 kronor. Rotavdraget kvarstår med max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson få 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år. Det är fortfarande 50 procent avdrag av arbetskostnaden. Läs Mer om Rutavdragät här... Vi på Leia och Freyas Hemmastäd reglerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Allt för att det ska vara enkelt och bekvämt som möjligt för dig som kund. Vilket betyder att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Kontakta oss vid frågor. Vi sköter skattereduktionen så att det blir så smidigt som möjligt för dig som kund.
Vad kostar det att städa mitt hem?


Det beror på många saker: hur du har möblerat, hur nyrenoverat det är, hur många prylar du har osv. Efter förstagångsstädningen lämnar vi ett förslag på upplägg och tidsåtgång. *Från 220kr/h
Du som kund kan vara månadsfakturerad i förskott eller betala efter städningen. Du bestämmer vilkorna som passar dig bäst. Vi är flexibala och vi tycker att det ska vara enkel och kul för alla.
Vad händer om jag inte är nöjd?


Kontakta oss och berätta vad du inte är nöjd med, det är viktigt för er och oss att ha en god dialog. Får vi inte reda på något kan vi inte åtgärda och förbättra oss.
Vad händer om vi måste avboka en städning?


Med start 1juni 2021. Om du bokar av eller bokar om senast fredagen veckan före ditt planerade städtillfälle kan du själv välja om du vill spara dina timmar i timpottsbanken eller om du vill att vi bokar av tillfället och då utan kostnad för det. Vi har full förståelse för att sjukdom kan komma plötsligt, speciellt i dessa tider. Istället för att debitera för hela städtillfället kommer vi istället att gå över till timpottsavbokning/ombokning. Vilket innebär att när du som kund avbokar eller ombokar ditt städtillfälle samma vecka som städtillfället är planerat kommer vi debitera för det tillfället, de planerade timmarna för städtillfället förutom 1 timme kommer att sparas i din timpottsbank. Timpotten kan du bygga på och använda när du önskar, du kan tex. använda den till fönsterputs, möbel & mattvätt, strykning, extrastädning, ugnrengöring eller liknande.
Betalning


Betalning sker via faktura. 30 dagar för regelbundna kunder och 10 dagar för engångsuppdrag.
Reseersättning


Vi har ingen reseersättning inom de centrala delarna av Markaryd, Örkeljunga, Skånes Fagerhult, Hishult, Hässleholm...mm Kontakta oss för mera information